Laura Dorsman

Advocaat

Mijn studie Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik afgerond met de Master Privaatrecht, waarbij ik mij gespecialiseerd heb in Ondernemingsrecht, Verbintenisrecht en Contractenrecht.

Ondernemingsrecht, privaatrecht en arbeidsrecht zijn ook de rechtsgebieden, waar ik mij binnen HJF mee bezig houdt en waarvoor u bij mij terecht kunt.
Ik streef daarbij naar heldere, transparante en bovenal eerlijke communicatie, gekenmerkt door een persoonlijke benadering, waarbij ik mij samen met u volledig zal inzetten om tot optimale resultaten te komen.

Mijn persoonlijkheid kenmerkt zich door mijn enthousiasme, empathisch vermogen en doorzettingsvermogen. Ik luister goed voordat ik met een reactie kom.
Samen met mijn streven naar perfectionisme, mijn daadkracht, optimisme maar ook realisme zijn dat eigenschappen die mij als advocaat bij HJF goed van pas komen.

Vanzelfsprekend is er ook nog een leven naast de advocatuur. In mijn vrije tijd ga ik graag kickboksen, bezoek ik historische plekken en besteed ik tijd aan mijn sociale contacten.

Rechtsgebieden

Rechtsgebiedenregister

Laura Dorsman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Email & Social

Laatste nieuws

Franchise

Franchisenemer vraagt tevergeefs vernietiging non-concurrentiebeding

Een postcontractueel non-concurrentiebeding is een beding dat een franchisenemer na het einde van de franchiseovereenkomst verbiedt om met de formule concurrerende activiteiten te ontplooien. Een franchisenemer die is

9 november 2022 Meer hierover

Franchise

Franchisegever moet schadevergoeding voldoen omwille van onregelmatige beëindiging

Het onregelmatig beëindigen van een franchiseovereenkomst zorgt er voor dat de partij, die ten onrechte beëindigt, schadeplichtig wordt jegens de andere partij. En dat kan grote financiële gevolgen

6 oktober 2022 Meer hierover

Franchise

Google Bedrijfsprofiel valt bij overname niet automatisch onder goodwill

Online zichtbaarheid is voor de meeste ondernemers van groot belang. Veel ondernemers maken daarom gebruik van tools om via het internet hun onderneming aan te kunnen prijzen en

8 augustus 2022 Meer hierover

Ondernemingsrecht

Case: Ondernemers willen ondernemen – VETGroep

Niemand is ondernemer geworden om zich met juridische zaken bezig te houden. Advocaten daargelaten natuurlijk. Maar als ondernemer wilt u bezig zijn met uw bedrijf, groei, nieuwe kansen,

27 mei 2022 Meer hierover

Algemeen

Een elektrische auto met een tegenvallende actieradius? Wacht niet te lang met klagen.

Op 22 oktober 2021 heeft kantonrechter van de Rechtbank Rotterdam een uitspraak gedaan over de tegenvallende actieradius van een elektrische auto.[1] In deze zaak stond de actieradius van

8 november 2021 Meer hierover