Bouwrecht / Real estate

Koop en verkoop van onroerend goed

Voor de handtekening onder het koopcontract is gezet hebben vaak meerdere gesprekken en onderhandelingen plaatsgevonden, die minder vrijblijvend zijn dan vroeger. Wij begeleiden bij de totstandkoming en of het opstellen van overeenkomsten.

Projectontwikkeling

Gespecialiseerde kennis van contracten, bouw en aanneming, ruimtelijke ordening en aanbesteding is hier een vereiste. Bij het opstellen van een samenwerkings- of ontwikkelingsovereenkomst komt vaak meer kijken dan voorzien.

Bouwrecht

Aspecten als bouwtijdoverschrijding, retentie, meer- of minderwerk, beëindiging van aanneming van werk, gebreken of bouwfouten, wanprestatie zijn bij HJF Advocaten in goede handen.

Huur, erfpacht en appartementsrecht

Voor (on)bebouwde grond, bedrijfsruimte, kantoorruimte, woonruimte geldt een eigen wettelijk regime. Wij zijn actief in kwesties van commerciële verhuur en beheer van onroerend goed en adviseren over bijvoorbeeld tussentijdse beëindiging, (opleverings-)gebreken, indeplaatsstelling, onderhuur en huurprijzen.

Geïntegreerde aanpak

HJF advocaten staat voor een geïntegreerde aanpak van deze rechtsgebieden. Wij adviseren en begeleiden vastgoedfondsen, particuliere en commerciële beleggers, opdrachtgevers, aannemers, architecten en projectontwikkelaars op juridisch vlak van onderhandelingen via contractvorming tot realisatie en verder. Daarnaast  staan wij onze cliënten bij in procedures bij de rechtbank, gerechtshof, Raad van State en ook bij de Raad van Arbitrage. Ook fiscale kwesties in relatie tot onroerend goed zijn bij ons in goede handen.

Advocaat-partner
Stijn Stubenrouch
  • Ondernemingsrecht
  • Personen- en familierecht & Erfrecht
  • Bouwrecht / Real estate
Advocaat
Beer Fresco
  • Arbeidsrecht
  • Bouwrecht / Real estate
  • Personen- en familierecht & Erfrecht
  • Ondernemingsrecht

Laatste nieuws

Bouwrecht / Real estate, VVE-recht

VVE-recht en het appartementsrecht

Een gebouw kan bij notariële akte worden gesplitst in appartementsrechten. In die akte van splitsing moet ook de oprichting van een vereniging van eigenaars (VVE) worden genoemd. VVE

9 maart 2023 Meer hierover

Bouwrecht / Real estate, Huurrecht

Huurverhoging 2023

Op 20 december 2022 heeft de Eerste Kamer de Wet wijziging maximering huurprijsverhoging geliberaliseerde huurovereenkomsten aangenomen. Hieronder nog even de toegestane huurverhogingen op een rijtje. Sociale huurwoningen In

9 maart 2023 Meer hierover

Bouwrecht / Real estate

‘Bouwbedrijven gaan haast nooit na één project failliet’

Een bedrijf dat na een probleemproject failliet gaat? Dat is eerder uitzondering dan regel, zeiden we tegen Cobouw, hét mediaplatform voor de bouw en infra. “Dan moet er

15 december 2020 Meer hierover