Sabrina Krassenburg

Advocaat

Tijdens mijn MBO-opleiding liep ik stage bij een advocatenkantoor in Den Haag, dat beviel zo goed dat ik naast mijn studie altijd parttime ben blijven werken. Zo was ik vanaf mijn zestiende veelal als (administratief) juridisch medewerker werkzaam bij verschillende advocatenkantoren in Den Haag. Daarnaast heb ik bij andere juridische organisaties gewerkt, zoals de Nederlandse Orde van Advocaten en een juridisch uitgeverij. Ook heb ik als zelfstandig ondernemer jarenlang een webwinkel gerund. Vanaf september 2020 ben ik als juridisch medewerker werkzaam bij HJF Advocaten. Ik werk binnen de sectie Insolventierecht en ondersteun de curatoren onder andere bij de afwikkeling van faillissementen. Ook ondersteun ik de bewindvoerder bij WSNP-zaken. 

Na het behalen van mijn MBO-diploma (administratief juridisch medewerker) en HBO-propedeuse (rechten) heb ik mijn rechtenstudie voortgezet aan de Universiteit Leiden. In februari 2021 heb ik mijn masteropleiding arbeidsrecht afgerond, en ben ik in juli 2021 als advocaat beëdigd.

Voor de rest houd ik mijn juridische kennis graag op peil en ben ik lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht. Ik volg de juridische ontwikkelingen dan ook op de voet en communiceer hierover regelmatig op social media.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin en ben ik graag creatief bezig, zoals met het ontwerpen en vervaardigen van sieraden. Ook geniet ik van goede muziek, lekker eten en buiten zijn.

Rechtsgebieden

Rechtsgebiedenregister

Sabrina Krassenburg heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Laatste nieuws

Portretrecht

Artikel 21 Auteurswet (portretrecht): wanneer kunt u zich als geportretteerde verzetten tegen het gebruik van uw portret?

Stel voor dat uw portret zonder toestemming wordt gebruikt bij een artikel of in een reclame. Dan wilt u misschien stappen ondernemen, om uw portret te laten verwijderen. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

25 augustus 2021

Meer hierover

Huurrecht

Tegemoetkoming huurders horeca-onderneming door coronamaatregelen

In mijn vorige bijdrage heb ik een overzicht gegeven van de coronajurisprudentie 2020 voor huur van bedrijfsruimte. De eerste uitspraak in 2021 is inmiddels bekend en die liegt er niet om. Het ging om een verzochte huurverlaging van twee ondernemingen/huurders van horecagelegenheden.

1 maart 2021

Meer hierover

Huurrecht

Jurisprudentie 2020 over opschorting huurbetalingen bedrijfsruimte door Covid-19: is er één lijn te trekken?

De gepubliceerde jurisprudentie over huurverlagingen bedrijfsruimte als gevolg van het coronavirus is nog schaars. Er zijn zo’n tien uitspraken bekend. Toch is er wel voorzichtig een lijn te trekken. Die lijn houdt in de aanwezigheid van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van verhuurder en huurder en daarom een opschorting van 50 procent van de betaling van de huur en voor een tijdelijke periode, onder voorwaarden en uitzonderingen daargelaten. Een nadere beschouwing.

8 januari 2021

Meer hierover