Sabrina Krassenburg

Advocaat

Tijdens mijn MBO-opleiding liep ik stage bij een advocatenkantoor in Den Haag, dat beviel zo goed dat ik naast mijn studie altijd parttime ben blijven werken. Zo was ik vanaf mijn zestiende veelal als (administratief) juridisch medewerker werkzaam bij verschillende advocatenkantoren in Den Haag. Daarnaast heb ik bij andere juridische organisaties gewerkt, zoals de Nederlandse Orde van Advocaten en een juridisch uitgeverij. Ook heb ik als zelfstandig ondernemer jarenlang een webwinkel gerund. Vanaf september 2020 ben ik werkzaam bij HJF Advocaten. Ik werk binnen de sectie Insolventierecht en ondersteun de curatoren onder andere bij de afwikkeling van faillissementen. Ook ondersteun ik de bewindvoerder bij WSNP-zaken. 

Na het behalen van mijn MBO-diploma (administratief juridisch medewerker) en HBO-propedeuse (rechten) heb ik mijn rechtenstudie voortgezet aan de Universiteit Leiden. In februari 2021 heb ik mijn masteropleiding arbeidsrecht afgerond, en ben ik in juli 2021 als advocaat beëdigd.

Voor de rest houd ik mijn juridische kennis graag op peil en ben ik lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht. Ik volg de juridische ontwikkelingen dan ook op de voet en communiceer hierover regelmatig op social media.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin en ben ik graag creatief bezig, zoals met het ontwerpen en vervaardigen van sieraden. Ook geniet ik van goede muziek, lekker eten en buiten zijn.

Rechtsgebieden

Rechtsgebiedenregister

Sabrina Krassenburg heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Laatste nieuws

Huurrecht

Corona en de Hoge Raad

Ons hoogste rechtscollege in Nederland, de Hoge Raad, heeft op 24 december 2021 een interessante uitspraak gedaan over de gevolgen van Corona voor (onder meer) huurovereenkomsten bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW (detailhandel, horeca, etc.).

14 januari 2022

Meer hierover

Franchise

Dwaling en non-concurrentiebedingen bij franchise

Kan een rechtsgeldig beroep op dwaling vanwege ondeugdelijke prognoses een probaat middel zijn om een non-concurrentiebeding ‘van tafel’ te krijgen?

12 januari 2022

Meer hierover

Portretrecht

Coolblue mag portret van ontslagen werknemer blijven gebruiken

In een uitspraak van 17 december 2021 heeft  de rechter geoordeeld dat een ex-werknemer van Coolblue zowel impliciet als expliciet toestemming heeft gegeven voor publicatie van zijn portret. Daarnaast weegt het commercieel belang van Coolblue zwaarder  dan het privacybelang van de ex-werknemer. Coolblue mag het portret blijven gebruiken.

7 januari 2022

Meer hierover