Roger Elsenaar

Chef de bureau

Sinds 1 januari 2018 werk ik bij HJF Advocaten als chef de bureau, een interessante en veelzijdige baan. De afdeling procesondersteuning in de advocatuur vormt al ruim 30 jaar met veel plezier mijn werkveld. Eerder werkte ik bij De Brauw Blackstone Westbroek, NautaDutilh en BarentsKrans.

Hier heb ik een uitvoerende en adviserende rol bij de werkzaamheden die voortvloeien uit procesopdrachten van onze advocaten. Naast roladministratie, termijnbewaking en controle van processtukken houd ik mij bezig met de ondersteuning van advocaten op veel verschillende gebieden.

In mijn vrije tijd ga ik graag en veel naar buiten. Fietsen, een strandwandeling, een leuk terras. Ik houd ook van muziek, musea, theater en stedentrips.

Laatste nieuws

Franchise

Verjaringsperikelen bij prognose-zaken

Indien een franchisenemer bij het aangaan van de franchiseovereenkomst ondeugdelijke prognoses heeft gekregen van zijn franchisegever kan hij in sommige gevallen de franchiseovereenkomst vernietigen op grond van dwaling. Maar dat moet hij dan wel binnen een bepaalde termijn doen. Is de franchisenemer te laat met zijn beroep op dwaling dan is zijn vordering verjaard.

25 november 2022

Meer hierover

Franchise

Franchisegever moet schadevergoeding voldoen omwille van onregelmatige beëindiging

Het onregelmatig beëindigen van een franchiseovereenkomst zorgt er voor dat de partij, die ten onrechte beëindigt, schadeplichtig wordt jegens de andere partij. En dat kan grote financiële gevolgen hebben, zoals ook blijkt uit de casus die in deze blog wordt besproken.

9 november 2022

Meer hierover

Franchise

Franchisenemer vraagt tevergeefs vernietiging non-concurrentiebeding

Een postcontractueel non-concurrentiebeding is een beding dat een franchisenemer na het einde van de franchiseovereenkomst verbiedt om met de formule concurrerende activiteiten te ontplooien. Een franchisenemer die is gebonden aan een dergelijk postcontractueel non-concurrentiebeding kan zich op allerlei standpunten stellen om de werking van dit beding aan te tasten. Vaak blijkt echter dat deze standpunten niet tot het gewenste resultaat leiden, te weten het terzijde schuiven van het postcontractuele non-concurrentiebeding, zoals ook blijkt uit de volgende casus.

6 oktober 2022

Meer hierover