Roger Elsenaar

Chef de bureau

Sinds 1 januari 2018 werk ik bij HJF Advocaten als chef de bureau, een interessante en veelzijdige baan. De afdeling procesondersteuning in de advocatuur vormt al ruim 30 jaar met veel plezier mijn werkveld. Eerder werkte ik bij De Brauw Blackstone Westbroek, NautaDutilh en BarentsKrans.

Hier heb ik een uitvoerende en adviserende rol bij de werkzaamheden die voortvloeien uit procesopdrachten van onze advocaten. Naast roladministratie, termijnbewaking en controle van processtukken houd ik mij bezig met de ondersteuning van advocaten op veel verschillende gebieden.

In mijn vrije tijd ga ik graag en veel naar buiten. Fietsen, een strandwandeling, een leuk terras. Ik houd ook van muziek, musea, theater en stedentrips.

Laatste nieuws

Portretrecht

Artikel 21 Auteurswet (portretrecht): wanneer kunt u zich als geportretteerde verzetten tegen het gebruik van uw portret?

Stel voor dat uw portret zonder toestemming wordt gebruikt bij een artikel of in een reclame. Dan wilt u misschien stappen ondernemen, om uw portret te laten verwijderen. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

25 augustus 2021

Meer hierover

Huurrecht

Tegemoetkoming huurders horeca-onderneming door coronamaatregelen

In mijn vorige bijdrage heb ik een overzicht gegeven van de coronajurisprudentie 2020 voor huur van bedrijfsruimte. De eerste uitspraak in 2021 is inmiddels bekend en die liegt er niet om. Het ging om een verzochte huurverlaging van twee ondernemingen/huurders van horecagelegenheden.

1 maart 2021

Meer hierover

Huurrecht

Jurisprudentie 2020 over opschorting huurbetalingen bedrijfsruimte door Covid-19: is er één lijn te trekken?

De gepubliceerde jurisprudentie over huurverlagingen bedrijfsruimte als gevolg van het coronavirus is nog schaars. Er zijn zo’n tien uitspraken bekend. Toch is er wel voorzichtig een lijn te trekken. Die lijn houdt in de aanwezigheid van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van verhuurder en huurder en daarom een opschorting van 50 procent van de betaling van de huur en voor een tijdelijke periode, onder voorwaarden en uitzonderingen daargelaten. Een nadere beschouwing.

8 januari 2021

Meer hierover