Renate Hogenboom

Boekhoudkundig medewerker

Na eerst bijna twaalf jaar als kapster te hebben gewerkt, waarvan de laatste twee als zelfstandig ondernemer, vond ik het tijd voor een nieuwe stap in mijn loopbaan. Na het volgen van een aantal opleidingen en cursussen, bleek het werken met cijfermatige informatie goed te passen bij mijn nauwkeurige en zorgvuldige manier van werken.

Inmiddels heb ik bij een aantal werkgevers ruime ervaring opgedaan met het uitvoeren van een veelheid aan boekhoudkundige werkzaamheden, voordat ik in 2012 in dienst kwam bij HJF Advocaten. Samen met een collega ben ik hier verantwoordelijk voor het voeren van de financiële administratie van het kantoor. Mijn baan als boekhoudkundig medewerker doe ik parttime, zodat die ook prima te combineren valt met het zijn van moeder van twee kinderen. Daarnaast tennis ik graag, luister ik vaak naar allerlei soorten muziek en kan ik erg genieten van lekker eten met een goed glas wijn.

Laatste nieuws

Portretrecht

Artikel 21 Auteurswet (portretrecht): wanneer kunt u zich als geportretteerde verzetten tegen het gebruik van uw portret?

Stel voor dat uw portret zonder toestemming wordt gebruikt bij een artikel of in een reclame. Dan wilt u misschien stappen ondernemen, om uw portret te laten verwijderen. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

25 augustus 2021

Meer hierover

Huurrecht

Tegemoetkoming huurders horeca-onderneming door coronamaatregelen

In mijn vorige bijdrage heb ik een overzicht gegeven van de coronajurisprudentie 2020 voor huur van bedrijfsruimte. De eerste uitspraak in 2021 is inmiddels bekend en die liegt er niet om. Het ging om een verzochte huurverlaging van twee ondernemingen/huurders van horecagelegenheden.

1 maart 2021

Meer hierover

Huurrecht

Jurisprudentie 2020 over opschorting huurbetalingen bedrijfsruimte door Covid-19: is er één lijn te trekken?

De gepubliceerde jurisprudentie over huurverlagingen bedrijfsruimte als gevolg van het coronavirus is nog schaars. Er zijn zo’n tien uitspraken bekend. Toch is er wel voorzichtig een lijn te trekken. Die lijn houdt in de aanwezigheid van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van verhuurder en huurder en daarom een opschorting van 50 procent van de betaling van de huur en voor een tijdelijke periode, onder voorwaarden en uitzonderingen daargelaten. Een nadere beschouwing.

8 januari 2021

Meer hierover