Renate Hogenboom

Boekhoudkundig medewerker

Na eerst bijna twaalf jaar als kapster te hebben gewerkt, waarvan de laatste twee als zelfstandig ondernemer, vond ik het tijd voor een nieuwe stap in mijn loopbaan. Na het volgen van een aantal opleidingen en cursussen, bleek het werken met cijfermatige informatie goed te passen bij mijn nauwkeurige en zorgvuldige manier van werken.

Inmiddels heb ik bij een aantal werkgevers ruime ervaring opgedaan met het uitvoeren van een veelheid aan boekhoudkundige werkzaamheden, voordat ik in 2012 in dienst kwam bij HJF Advocaten. Samen met een collega ben ik hier verantwoordelijk voor het voeren van de financiële administratie van het kantoor. Mijn baan als boekhoudkundig medewerker doe ik parttime, zodat die ook prima te combineren valt met het zijn van moeder van twee kinderen. Daarnaast tennis ik graag, luister ik vaak naar allerlei soorten muziek en kan ik erg genieten van lekker eten met een goed glas wijn.

Laatste nieuws

Franchise

Verjaringsperikelen bij prognose-zaken

Indien een franchisenemer bij het aangaan van de franchiseovereenkomst ondeugdelijke prognoses heeft gekregen van zijn franchisegever kan hij in sommige gevallen de franchiseovereenkomst vernietigen op grond van dwaling. Maar dat moet hij dan wel binnen een bepaalde termijn doen. Is de franchisenemer te laat met zijn beroep op dwaling dan is zijn vordering verjaard.

25 november 2022

Meer hierover

Franchise

Franchisegever moet schadevergoeding voldoen omwille van onregelmatige beëindiging

Het onregelmatig beëindigen van een franchiseovereenkomst zorgt er voor dat de partij, die ten onrechte beëindigt, schadeplichtig wordt jegens de andere partij. En dat kan grote financiële gevolgen hebben, zoals ook blijkt uit de casus die in deze blog wordt besproken.

9 november 2022

Meer hierover

Franchise

Franchisenemer vraagt tevergeefs vernietiging non-concurrentiebeding

Een postcontractueel non-concurrentiebeding is een beding dat een franchisenemer na het einde van de franchiseovereenkomst verbiedt om met de formule concurrerende activiteiten te ontplooien. Een franchisenemer die is gebonden aan een dergelijk postcontractueel non-concurrentiebeding kan zich op allerlei standpunten stellen om de werking van dit beding aan te tasten. Vaak blijkt echter dat deze standpunten niet tot het gewenste resultaat leiden, te weten het terzijde schuiven van het postcontractuele non-concurrentiebeding, zoals ook blijkt uit de volgende casus.

6 oktober 2022

Meer hierover