Lieberte van Walree

Advocaat

Nadat ik in Deventer aan het Alexander Hegius mijn gymnasiumdiploma behaalde, ging ik in 1976 in Leiden rechten studeren. Na mijn rechtenstudie solliciteerde ik op een baan als docent recht aan de toenmalige HES J. van Zwijndregt in Den Haag. Dat ik uit een ‘onderwijsfamilie’ kwam hielp, ik werd aangenomen. Het was een leuke en leerzame baan. Ik was niet alleen docent, maar later ook studentendecaan. Naast mijn werk aan de HES heb ik een studie fiscaal recht afgerond en vier kinderen opgevoed. In 2000 ben ik gaan werken als belastingadviseur bij een accountantskantoor. Omdat ik behoefte had aan een grotere uitdaging ben ik sinds 2005 als advocaat werkzaam bij HJF Advocaten. Hier heb ik ervaren goed gebruik te kunnen maken van mijn ervaring buiten de advocatuur.

Ik heb mij gespecialiseerd in belastingrecht en vastgoedrecht. Vanaf 2007 word ik ook vaak als curator benoemd in faillissementen (lid Insolad, vereniging van insolventieadvocaten). Ik adviseer met name ondernemers en bedrijven in financiële problemen en in vastgoed-gerelateerde kwesties.

Rechtsgebieden

Rechtsgebiedenregister

Lieberte van Walree heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Insolventierecht
  • Vastgoedrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Laatste nieuws

Arbeidsrecht

Ontbinding arbeidsovereenkomst van werknemer die weigert een mondkapje te dragen

Bij uitspraak van 5 november 2021 ontbindt de kantonrechter op verzoek van de werkgever de arbeidsovereenkomst met de werknemer die weigert een mondkapje te dragen.

22 november 2021

Meer hierover

Merkrecht

David tegen Goliath: De Nederlandse snackbar Wendy’s houdt dapper stand

Als sinds 1988 bestaat in Goes een snackbar met de naam “Wendy’s”. Zij beschikt voor haar naam ook over een Benelux-merk, onder andere voor horecadiensten. Dit is een doorn in het oog van de grote Amerikaanse (fast food-)keten “Wendy’s”. Al meer dan 20 jaar bestaat hier een juridisch geschil over.

8 november 2021

Meer hierover

Algemeen

Een elektrische auto met een tegenvallende actieradius? Wacht niet te lang met klagen.

Op 22 oktober 2021 heeft kantonrechter van de Rechtbank Rotterdam een uitspraak gedaan over de tegenvallende actieradius van een elektrische auto.[1]

8 november 2021

Meer hierover