Laura Dorsman

Advocaat

Mijn studie Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik afgerond met de Master Privaatrecht, waarbij ik mij gespecialiseerd heb in Ondernemingsrecht, Verbintenisrecht en Contractenrecht.

Ondernemingsrecht, privaatrecht en arbeidsrecht zijn ook de rechtsgebieden, waar ik mij binnen HJF mee bezig houdt en waarvoor u bij mij terecht kunt.
Ik streef daarbij naar heldere, transparante en bovenal eerlijke communicatie, gekenmerkt door een persoonlijke benadering, waarbij ik mij samen met u volledig zal inzetten om tot optimale resultaten te komen.

Mijn persoonlijkheid kenmerkt zich door mijn enthousiasme, empathisch vermogen en doorzettingsvermogen. Ik luister goed voordat ik met een reactie kom.
Samen met mijn streven naar perfectionisme, mijn daadkracht, optimisme maar ook realisme zijn dat eigenschappen die mij als advocaat bij HJF goed van pas komen.

Vanzelfsprekend is er ook nog een leven naast de advocatuur. In mijn vrije tijd ga ik graag kickboksen, bezoek ik historische plekken en besteed ik tijd aan mijn sociale contacten.

Rechtsgebieden

Rechtsgebiedenregister

Laura Dorsman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Laatste nieuws

Portretrecht

Artikel 21 Auteurswet (portretrecht): wanneer kunt u zich als geportretteerde verzetten tegen het gebruik van uw portret?

Stel voor dat uw portret zonder toestemming wordt gebruikt bij een artikel of in een reclame. Dan wilt u misschien stappen ondernemen, om uw portret te laten verwijderen. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

25 augustus 2021

Meer hierover

Huurrecht

Tegemoetkoming huurders horeca-onderneming door coronamaatregelen

In mijn vorige bijdrage heb ik een overzicht gegeven van de coronajurisprudentie 2020 voor huur van bedrijfsruimte. De eerste uitspraak in 2021 is inmiddels bekend en die liegt er niet om. Het ging om een verzochte huurverlaging van twee ondernemingen/huurders van horecagelegenheden.

1 maart 2021

Meer hierover

Huurrecht

Jurisprudentie 2020 over opschorting huurbetalingen bedrijfsruimte door Covid-19: is er één lijn te trekken?

De gepubliceerde jurisprudentie over huurverlagingen bedrijfsruimte als gevolg van het coronavirus is nog schaars. Er zijn zo’n tien uitspraken bekend. Toch is er wel voorzichtig een lijn te trekken. Die lijn houdt in de aanwezigheid van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van verhuurder en huurder en daarom een opschorting van 50 procent van de betaling van de huur en voor een tijdelijke periode, onder voorwaarden en uitzonderingen daargelaten. Een nadere beschouwing.

8 januari 2021

Meer hierover