Karin van der Lans

Jurist & IE-gemachtigde

BMM - Erkend merken gemachtigde

Ik voelde mij al vroeg aangetrokken tot het recht. In mijn middelbare schooltijd werkte ik bij een notariskantoor, waardoor ik uiteindelijk de keuze maakte om rechten te studeren. Sinds 2005 ben ik aan HJF Advocaten verbonden als juridisch medewerker en in 2007 afgestudeerd als HBO-jurist aan de Haagse Hogeschool. Vanwege mijn werk binnen de sectie intellectueel eigendomsrecht schreef ik mijn scriptie over de handhaving van het communautaire kwekersrecht. Daarnaast heb ik mijn propedeuse Nederlands Recht behaald aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Inmiddels heb ik bij HJF Advocaten veel ervaring opgedaan binnen de sectie intellectueel eigendomsrecht, waarbij ik mij verder heb gespecialiseerd in het merkenrecht. Aan het begin van 2020 heb ik met succes de Beroepsopleiding Benelux Merken- en Modellengemachtigde (BBMM) afgerond en ben ik lid geworden van de Benelux vereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM). Daarnaast ben ik ook geregistreerd als Europees merkengemachtigde bij het Bureau voor de Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO).

Juist het internationale aspect én de eigen ideeën en wensen van onze cliënten, maken dit werk zo afwisselend en zorgen ervoor dat ik mij steeds met veel enthousiasme inzet. Daarbij spreekt de no-nonsens-instelling van HJF Advocaten mij erg aan.

Laatste nieuws

Portretrecht

Artikel 21 Auteurswet (portretrecht): wanneer kunt u zich als geportretteerde verzetten tegen het gebruik van uw portret?

Stel voor dat uw portret zonder toestemming wordt gebruikt bij een artikel of in een reclame. Dan wilt u misschien stappen ondernemen, om uw portret te laten verwijderen. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

25 augustus 2021

Meer hierover

Huurrecht

Tegemoetkoming huurders horeca-onderneming door coronamaatregelen

In mijn vorige bijdrage heb ik een overzicht gegeven van de coronajurisprudentie 2020 voor huur van bedrijfsruimte. De eerste uitspraak in 2021 is inmiddels bekend en die liegt er niet om. Het ging om een verzochte huurverlaging van twee ondernemingen/huurders van horecagelegenheden.

1 maart 2021

Meer hierover

Huurrecht

Jurisprudentie 2020 over opschorting huurbetalingen bedrijfsruimte door Covid-19: is er één lijn te trekken?

De gepubliceerde jurisprudentie over huurverlagingen bedrijfsruimte als gevolg van het coronavirus is nog schaars. Er zijn zo’n tien uitspraken bekend. Toch is er wel voorzichtig een lijn te trekken. Die lijn houdt in de aanwezigheid van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van verhuurder en huurder en daarom een opschorting van 50 procent van de betaling van de huur en voor een tijdelijke periode, onder voorwaarden en uitzonderingen daargelaten. Een nadere beschouwing.

8 januari 2021

Meer hierover