Florence Jonker

Front office, Marketing en PR

Ik houd mij binnen HJF bezig met Front Office activiteiten, waaronder Social Media en het vertegenwoordigen van HJF in de diverse Rotterdamse netwerken.

Netwerken is verbinden, en daar ligt ook mijn kracht. Gewoon door mijzelf te zijn en de signatuur van HJF uit te stralen. Die is ‘open’, luisterend en laagdrempelig, waarbij samen met de cliënt wordt gezocht naar de meest optimale oplossing.

Dat HJF zich op deze wijze onderscheidt van veel andere advocatenkantoren, maakt dat mijn boodschap binnen de diverse netwerken in vruchtbare aarde valt.

Als geboren Rotterdamse en voortkomend uit een ondernemingsgezin kan ik niet anders dan met gepaste trots ons mooie kantoor in deze bijzondere stad promoten.

Een kantoor dat met recht stelt dicht bij de ondernemer te staan.

Laatste nieuws

Portretrecht

Artikel 21 Auteurswet (portretrecht): wanneer kunt u zich als geportretteerde verzetten tegen het gebruik van uw portret?

Stel voor dat uw portret zonder toestemming wordt gebruikt bij een artikel of in een reclame. Dan wilt u misschien stappen ondernemen, om uw portret te laten verwijderen. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

25 augustus 2021

Meer hierover

Huurrecht

Tegemoetkoming huurders horeca-onderneming door coronamaatregelen

In mijn vorige bijdrage heb ik een overzicht gegeven van de coronajurisprudentie 2020 voor huur van bedrijfsruimte. De eerste uitspraak in 2021 is inmiddels bekend en die liegt er niet om. Het ging om een verzochte huurverlaging van twee ondernemingen/huurders van horecagelegenheden.

1 maart 2021

Meer hierover

Huurrecht

Jurisprudentie 2020 over opschorting huurbetalingen bedrijfsruimte door Covid-19: is er één lijn te trekken?

De gepubliceerde jurisprudentie over huurverlagingen bedrijfsruimte als gevolg van het coronavirus is nog schaars. Er zijn zo’n tien uitspraken bekend. Toch is er wel voorzichtig een lijn te trekken. Die lijn houdt in de aanwezigheid van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van verhuurder en huurder en daarom een opschorting van 50 procent van de betaling van de huur en voor een tijdelijke periode, onder voorwaarden en uitzonderingen daargelaten. Een nadere beschouwing.

8 januari 2021

Meer hierover