Esther Sonneveld

Advocaat

Mijn interesse in het recht is ontstaan door mijn baan bij een Rotterdams notariskantoor. Omdat ik daar meer van wilde weten, ben ik naast mijn baan Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit gaan studeren. Inmiddels had ik de overstap gemaakt naar de advocatuur en werd ik in 2011 beëdigd. Vanuit een algemene praktijk ben ik mij gaan richten op het contractenrecht en arbeidsrecht en later het bouwrecht. Het bouwrecht en de wereld van de aannemerij trok mij zo aan, dat ik na 8 jaar de overstap heb gemaakt naar een niche kantoor op het gebied van vastgoed en bouwrecht. De kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan, pas ik nu toe bij HJF en haar klantenkring. Ook ben ik weer actief in het arbeidsrecht, een rechtsgebied dat altijd mijn belangstelling heeft gehouden.

Mijn Rotterdamse mentaliteit typeert mij als advocaat. Samen zorgen wij ervoor dat een juridisch probleem wordt opgelost, al dan niet via een procedure. Ik heb ruime ervaring in het procesrecht bij diverse instanties waaronder ook de Raad van Arbitrage in bouwgeschillen. Daarnaast ben ik in te schakelen voor het opstellen van diverse contracten, waaronder aannemingsovereenkomsten of arbeidsovereenkomsten.

Rechtsgebieden

Rechtsgebiedenregister

Esther Sonneveld heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Vastgoed & bouwrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Email & Social

Laatste nieuws

Bouwrecht / Real estate, VVE-recht

VVE-recht en het appartementsrecht

Een gebouw kan bij notariële akte worden gesplitst in appartementsrechten. In die akte van splitsing moet ook de oprichting van een vereniging van eigenaars (VVE) worden genoemd. VVE

9 maart 2023 Meer hierover